Tanah Lot...Dünyanın en çok...


"Tanah Lot" denizin ortasında deniz tanrısına adanmış bir tapınak...
Volkanik bir dağdan parçaların Okyanusun döverek şekillendirdiği ve halen ibadet yapılan bu tapınak dünya üzerindeki en çok resimlenen turistik noktaların en başlarında geliyor. Uzaktan da gözlemleseniz; üzerinde de olsanız o dev dalgaların etrafınızda çılgınca dans etmesi insanı adeta alıp götürüyor. Gündelik iş hayatınızı,yaşadığınız olumsuzlukları ve tatile çıkmanın asıl amacı olan sıkıntılarınızdan uzaklaşmanızı sağlayan ve sizi bir an içinde olsa da her şeyden uzaklaştıran sayılı yerlerden biri olan Tanah Lot aslında Bali Turu'na giden gezginlerimizin görmeden gelmemesi gerektiği bir yerdir.
Daha çok Balayı çiftleri,egzotik tatil ortamlarını seven ve farklı kültürleri araştırmaktan zevk alan herkes için mükemmel bir tatil seçeneğidir Bali. Birbirinden farklı konaklama seçenekleri sunan ve Maldivler'i aslında aratmayan bir bölge olduğu gibi; deniz,kum,güneş seçeneği açısından zengin olsa da bölge kültürünü içine alan turlara mutlaka dahil olunmasının gerekliliğini hatırlatmak isteriz.
aşağıda sizler için; amatör bir çekim paylaşmak istiyoruz.


Açıkçası Bali sadece Tanah Lot ile kalmıyor. Yedi tane daha deniz tapınağı ile Güney sahilinde bir ip gibi dizili ve her birinden diğerlerini görme olanağı mevcut olan tapınaklar serisi mevcuttur. Rahip Nirartha tarafından 15 yüzyılda yaptırıldığı düşünülen bu tapınak aşırı yıpranmasından dolayı Japon hükümetinin desteği ile 1980 yılından elden geçmiş,restore edilmiştir. Usta bir işçilik ile yapılmış olan çalışmalardan dolayı restore edilmiş bölümleri (tapınağın neredeyse üçtete biri neredeyse gözle farkına varmak mümkün değildir. 
Eğer gün batımını burada geçirmek ve güzel resimler almak istiyorsak güneşin batmasıyla birlikte hücum eden yarasalardan korkmayın. Hangi mevsimde giderseniz gidin, yanınıza gözlük ve şapka almayı unutmayın deriz. 
Bali Gezisine katıldığınızda görmeniz gerektiğini düşündüğümüz başlıca yerlerden bir tanesi de safari Park, Ayung nehri ,Maymun ormanlarından geçerek gidebileceğiniz Uluwatu tapınağı ve Batur Dağı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sömestr için Güzel Seçim... Paris & Disneyland

KaradenizGezisi-Maçahel'li ayrıcalık...