KaradenizGezisi-Maçahel'li ayrıcalık...


Karadeniz'in her bölgesi,her köyü ve her yaylası bir harika ama Macahel'in bir başka havasının üzerinizdeki etkisi olur. 
Alışılmış Karadeniz Gezileri ve hemen hemen her gezide keşfedilen yeni doğal yerleşim noktaları ve adım adım değerlenen Bir gezi planı...
   

Borçka ilçesine bağlı Macahel gürcüce  "bilek" kimi tercümelere göre de "avuç içi"anlamına gelir. Hele bir de yerli bir Macahel'liden dinlerseniz etrafını çevreleyen köylerin buraya bağlı olmasını düşünürsek; 5 diğer köyün parmakları;Macahel'inde neden bilek anlamına geldiğini anlarız. resmi adı Camili dir.

Gürcistan'a yakınlığı ve geçmişte bir kaç defa Osmanlı yönetiminden çıkan diğer bölgelerin içinde Macahel referandumla Osmanlı yönetiminde kalmayı tercih eden bölgelerden biridir. Doğasıyla tüm dikkatleri üzerine çeken yılın 6 ayı aşırı sisten çoğu zaman ulaşılmaz olan bu bölgemiz için Tema vakfı kırsal kalkınma projesi altında arıcılık konusunda çalışmalar yapıyor.


Hepimizin de bildiği gibi yıllardır ülkemizin bu nadide bölgelerini ve daha nicelerini içeren Karadeniz Turları düzenlenmektedir. İzmir,İstanbul,Ankara,Bursa ve ileri gelen acenteler aracılığıyla mutlaka bu bölgelerin gezilmesi için tavsiyelerde bulunulmaktadır. Dikkatli gezginlerimiz bu gezilerde kurdukları temaslar ve yerel halkla iletişimleri sayesinde her defasında yeni bölgeleri ve keşfedilmemiş güzellikleri birer öneri olarak sunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Macahel olmuştur.

Yeni keşiflere,muhteşem bir doğaya ve harika bir yayla gezi Programına dahil olmanız ve Karadeniz'i daha yakından tanımanız için kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız. Türkiye'nin her noktası ayrı güzel ama Karadeniz bam başka... Tur Programınızı seçerken özellikle yayla konaklamalı bir Program olmasına dikkat etmelisiniz. Salt yayla gezilerine katılmak ve merkezi lüks bir otelde kalmakla kaçıracağınız muhteşem bir atmosfer var unutmayın. Mis gibi bir sabaha uyanmak ve harika bir yayla kahvaltısıyla güne başlamak; gözlere zengin görünen bir otel açık büfe kahvaltısından inanın daha keyif verici olacaktır.

Sizlerle Macahel ayrıcalıklı Karadeniz Turlarında buluşmak umuduyla...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tanah Lot...Dünyanın en çok...